Bird spreidt zijn vleugels op Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen

Bird spreidt zijn vleugels op Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen

Europese primeur

Vandaag breidt Bird, wereldwijd het belangrijkste systeem voor elektrische deelsteps, zijn activiteiten op het grondgebied van Antwerpen flink uit. Inwoners en studenten kunnen voortaan ook in Wilrijk met de Bird app gemakkelijk een elektrische step vinden, reserveren en gebruiken. Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen is trouwens de allereerste universitaire campus in Europa waar deelsteps worden aangeboden.

Antwerpen was vorig jaar de vierde Europese stad waar Bird gelanceerd werd. Het initiatief werd enorm warm onthaald. Tot nu waren deelsteps enkel in het stadscentrum beschikbaar. Vandaag wordt het Bird-territorium uitgebreid met het grondgebied van Wilrijk, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en Campus Drie Eiken.

Koen Kennis, Antwerps schepen voor Mobiliteit: “De stad Antwerpen tekent hiermee voor een Europese primeur: voor het eerst zal een universitaire campus voorzien worden van elektrische deelsteps. Het is een mooie toevoeging aan de uitbreidende waaier deelvervoermiddelen die in Antwerpen beschikbaar is.”

De komst van de deelsteps is een belangrijke stap in de ontsluiting van Campus Drie Eiken. “Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Antwerpen is het niet vanzelfsprekend om de campus op een duurzame manier te bereiken”, legt rector Herman Van Goethem uit. “De busverbindingen van en naar het centrum van Antwerpen zijn verre van ideaal. De deelfietsen van Velo zijn populair, ook onder studenten, maar er is nog steeds geen station op of in de onmiddellijke buurt van Campus Drie Eiken. Onze studenten kaarten die problematiek – terecht – al jaren aan. De deelsteps maken het mogelijk om bijvoorbeeld comfortabel naar de Bist in Wilrijk te gaan, waar dan kan overgestapt worden op het openbaar vervoer en waar wel een Velo-station is.”

Jonatan de Boer, General Manager voor Bird Benelux, zei: “Bird komt tegemoet aan het probleem van ‘de laatste kilometer’ op momenten dat de afstand te kort is om voordeel te halen uit het gebruik van het openbaar vervoer en te lang om te voet af te leggen. Dit soort afstanden wordt in de praktijk nog vaak overbrugd met de auto waardoor het verkeer in de stad dichtslibt en de concentratie van uitlaatgassen toeneemt. Bird is een milieuvriendelijk alternatief voor deze autoritten."

De steps zijn beschikbaar tussen 4 uur 's morgens en middernacht. Bird zorgt ervoor dat alle steps 's nachts van de straat worden gehaald om ze opnieuw op te laden. De minimumleeftijd om met een Bird te rijden is 18.

Hoe werkt het?

  • Download de Bird app op uw smartphone en maak een account aan
  • Open de app en vind de dichtstbijzijnde Bird-step
  • Scan de code op het stuur om de Bird te ontgrendelen en vertrek
  • Geniet van uw rit
  • Zodra u uw bestemming heeft bereikt, laat de step dan achter op een verantwoorde plek (versper geen voetpad of een ander openbare plaats) en beëindig uw rit in de app.

 

Over Bird

Bird is een onderneming die elektrische vervoersmiddelen aanbiedt in steden om de ‘laatste kilometer’ van de tram of bus naar de eindbestemming op een betaalbare en milieuvriendelijke manier te overbruggen. Het bedrijf beschikt over een vloot van elektrische deelsteps die via smartphone gereserveerd en gebruikt kunnen worden. Het bedrijf werkt nauw samen met de steden waar het zijn diensten aanbiedt. Op die manier kan Bird een betrouwbaar en betaalbaar vervoersalternatief zijn voor mensen die in de stad wonen, studeren en werken.

Bird werd in 2017 opgericht door vervoerspionier Travis VanderZanden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venice (Californië). Bird breidt zich razendsnel uit. Op dit ogenblik is het bedrijf al aanwezig in meer dan 100 steden en universiteitscampussen wereldwijd. Nog geen jaar geleden streek Bird neer in Europa en het Midden-Oosten in Parijs, Tel Aviv, Brussel, Antwerpen, Wenen, Zürich en startte een pilootproject in Londen. Intussen verdubbelde het bedrijf zijn Europese voetafdruk met recente lanceringen in o.a. Malaga, Lissabon, Warschau, Lyon en Madrid.

Volg Bird op Instagram (www.instagram.com/bird), op Twitter (@Birdride) of via de website (www.bird.co) voor meer info.

Contacteer ons
Harry Porter EMEA Communications, Bird
Peter De Meyer Woordvoerder, Universiteit Antwerpen
Yves Panneels Force3 - PR & Communication (ENKEL AANVRAGEN VAN JOURNALISTEN)
Harry Porter EMEA Communications, Bird
Peter De Meyer Woordvoerder, Universiteit Antwerpen
Yves Panneels Force3 - PR & Communication (ENKEL AANVRAGEN VAN JOURNALISTEN)
Over Bird

Voor alle gebruikersrelateerde vragen en/of opmerkingen kan u terecht bij hello@bird.co.