De elektrische deelsteps van Bird zijn geland in Antwerpen

Vandaag wordt Bird, wereldwijd het meest verspreide systeem voor elektrische deelsteps, gelanceerd in Antwerpen. Bird is een betaalbare en milieuvriendelijke vervoersoplossing die het aantal korte autoritten in de stad doet verlagen. Voortaan kunnen inwoners, pendelaars en toeristen dankzij de Bird app gemakkelijk een elektrische step vinden, reserveren en gebruiken.

De steps zijn beschikbaar tussen 7 en 21 uur. Zoals het een verantwoord ondernemer betaamt, zorgt Bird ervoor dat alle steps na 21u van de straat worden gehaald.

Antwerpen is na Parijs, Brussel en Wenen de vierde Europese stad waar Bird gelanceerd werd. Het initiatief werd in beide steden warm onthaald. Bird komt immers tegemoet aan het probleem van ‘de laatste kilometer’ op momenten dat de afstand te kort is om voordeel te halen uit het gebruik van het openbaar vervoer en te lang om te voet af te leggen. Dit soort afstanden wordt in de praktijk nog vaak overbrugd met de auto waardoor het verkeer in de stad dichtslibt en de concentratie van uitlaatgassen toeneemt. Bird is een milieuvriendelijk alternatief voor deze autoritten.

Veiligheid is voor Bird een topprioriteit. Daarom werden een aantal maatregelen en initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat Bird een positieve aanvulling blijft op de transportmix. De minimumleeftijd om met een Bird te rijden is 18.

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis zei: “Met Bird krijgen we er nog een deelsysteem bij in Antwerpen en dat is goed voor de multimodaliteit! De elektrische step is een uitstekend en laagdrempelig vervoersmiddel voor kortere afstanden en voor alle eerste en laatste kilometer-verplaatsingen in en om Antwerpen."

Jonatan de Boer, General Manager voor Bird Benelux, zei: “Wij zijn heel blij met de lancering in Antwerpen. We hebben in de aanloop ervan nauw samengewerkt met het stadsbestuur en wij zijn ervan overtuigd dat onze milieuvriendelijke, elektrische steps echt een toegevoegde waarde zijn voor de stad. Bird is een prima oplossing voor verplaatsingen die te ver zijn om te voet te doen, en niet ver genoeg om de auto of het openbaar vervoer te nemen. Onze steps zijn niet alleen een mooie aanvulling op het slimme mobiliteitsaanbod in de Scheldestad, het is ook een heel aangename manier om zich te verplaatsen."

Hoe werkt het?

  • Download de Bird app op uw smartphone en maak een account aan
  • Open de app en vind de dichtstbijzijnde Bird-step
  • Scan de code op het stuur om de Bird te ontgrendelen en vertrek
  • Geniet van uw rit
  • Zodra u uw bestemming heeft bereikt, laat de step dan achter op een verantwoorde plek (versper geen voetpad of een ander openbare plaats) en beëindig uw rit in de app.

 

BERICHT AAN DE REDACTIE: De bijgevoegde filmbeelden en de foto's uit de mediagalerij mogen rechtenvrij gebruikt worden.

 

Over Bird
Bird is een onderneming die elektrische vervoersmiddelen aanbiedt in steden om de ‘laatste kilometer’ van de tram of bus naar de eindbestemming op een betaalbare en milieuvriendelijke manier te overbruggen. Het bedrijf beschikt over een vloot van elektrische deelsteps die via smartphone gereserveerd en gebruikt kunnen worden. Het bedrijf werkt nauw samen met de steden waar het zijn diensten aanbiedt. Op die manier kan Bird een betrouwbaar en betaalbaar vervoersalternatief zijn voor mensen die in de stad wonen en werken.

Bird werd in 2017 opgericht door vervoerspionier Travis VanderZanden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venice (Californië). Bird breidt zich razendsnel uit in de Verenigde Staten en wordt nu ook in andere delen van de wereld gelanceerd. Op dit ogenblik is het bedrijf al aanwezig in bijna 60 steden en meer dan 80 universiteitscampussen wereldwijd.

Volg Bird op Instagram (www.instagram.com/bird), op Twitter (@Birdride) of via de website (www.bird.co) voor meer info.

Contacteer ons
Harry Porter EMEA Communications, Bird
Yves Panneels Force3 - PR & Communication (Enkel voor persrelaties)
Harry Porter EMEA Communications, Bird
Yves Panneels Force3 - PR & Communication (Enkel voor persrelaties)
Over Bird

Voor alle gebruikersrelateerde vragen en/of opmerkingen kan u terecht bij hello@bird.co.