Too Good To Go en Bird gaan samenwerken om CO2-uitstoot te verminderen

Too Good To Go en Bird gaan samenwerken om CO2-uitstoot te verminderen

Uniek initiatief in Antwerpen

Bird, de elektrische deel-steps app, en Too Good To Go, de app die vecht tegen voedselverspilling, hebben een partnerschap gesloten met als doel de CO2-uitstoot in steden verder te verminderen.

De missie van Bird is eenvoudig. Bird wil bijdragen aan het verminderen van het aantal autoritten en het daaruit voortvloeiende uitstoot door mensen een milieuvriendelijk en gemakkelijk alternatief voor de auto aan te bieden. De elektrische steps kunnen met de Bird-smartphone app in steden gevonden en ontgrendeld worden. Wanneer de gebruiker op zijn bestemming is aangekomen, dient de step eenvoudigweg op een geschikte plaats geplaatst te worden en moet de step opnieuw vanuit de app vergrendeld worden, zodat hij klaar is voor de volgende persoon.

Bird's missie sluit nauw aan bij de doelstelling van Too Good To Go om voedselverspilling en de daarmee samenhangende klimaatvervuiling tegen te gaan, door het mogelijk te maken om voedsel te kopen dat anders weggegooid zou worden. Voedselverspilling is namelijk verantwoordelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Vanaf vandaag kan de Belgische gemeenschap van 350.000 ‘waste warriors’ die de Too Good To Go gebruiken, in Antwerpen een gratis Bird-rit krijgen zodat ze hun voedsel kunnen ophalen zonder dat de congestie en vervuiling in de stad toeneemt.

"We zijn enorm verheugd dat we deze samenwerking met Too Good To Go zijn aangegaan. Hun missie sluit nauw aan bij die van ons en we steunen elk bedrijf dat de opwarming van de aarde tegengaat. Niet alleen kan de Too Good To Go-community zich nu goed voelen over het gebruik van voedsel dat anders weggegooid zou worden, ze kunnen zich nu ook goed voelen terwijl ze het ophalen", aldus Jan De Wulf, Head of Marketing EMEA van Bird.

Jonas Mallisse van Too Good To Go voegde eraan toe: "We vragen mensen niet om minder te eten of om anders te eten, we vragen mensen alleen om de werkelijke waarde van voedsel te zien en om de impact van voedselverspilling te begrijpen. Hetzelfde geldt voor vervoer, het gaat niet om minder reizen, het gaat om het kiezen van betere manieren van vervoer. Daarom zijn we blij dat we onze leden kunnen aanmoedigen om een 'Bird' te nemen en hun auto thuis te laten bij het ophalen van hun Too Good To Go-maaltijden."


Hoe werkt Too Good To Go?

  • Download de Too Good To Go-app op uw smartphone en maak een account aan
  • Open de app en vind de dichtstbijzijnde partners in uw buurt
  • Bespaar een maaltijd, maak het verschil en geniet ervan!

Hoe werkt Bird?

  • Download de Bird-app op uw smartphone en maak een account aan
  • Open de app en vind de dichtstbijzijnde Bird
  • Scan de code op de bovenkant van de Bird om deze te ontgrendelen en uw reis te starten
  • Geniet van de rit
  • Wanneer u uw bestemming heeft bereikt, laat u de Bird op een fatsoenlijke plaats achter (waar ze niet het trottoir of andere openbare plekken blokkeren) en beëindigt u de reis in de app.

 

Over Bird
Bird is een ‘last-mile’ elektrische deel-step onderneming die zich inzet om steden en gemeenschappen over de hele wereld van goedkope, milieuvriendelijke vervoersoplossingen te voorzien. Bird biedt een vloot van elektrische steps die beschikbaar zijn via een smartphone. Bird geeft mensen die graag een korte rit door de stad willen maken of de laatste kilometers vanaf de metro of bus tot hun bestemming willen overbruggen, een milieuvriendelijk alternatief dat niet vervuilend is of bijdraagt aan de verkeerscongestie. Bird werkt nauw samen met de steden waar het actief is. Op die manier wil Bird een betrouwbare en betaalbare vervoersmogelijkheid zijn voor mensen die er wonen en werken. Bird werd opgericht in 2017 door transportpionier Travis VanderZanden. De hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd in Venice, Californië, en breidt zich snel uit over de hele wereld. Volg Bird op Instagram (www.instagram.com/bird), op Twitter (@BirdRide). Meer informatie op www.bird.co.
 

Over Too Good To Go
Niemand ziet graag voedsel verloren gaan, maar de realiteit is dat het heel gebruikelijk is voor bedrijven en huishoudens om voedsel te verspillen. Voor ons werd echter duidelijk dat er iets moest worden gedaan toen we zagen dat voedsel dat perfect in orde was, werd weggegooid na een buffet....voedsel dat gewoon 'too good to go' was.
Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling met behulp van een app die gebruikers verbindt met winkels die onverkocht, overtollig voedsel hebben.
Too Good To Go’s missie is om iedereen in staat te stellen actie te ondernemen tegen voedselverspilling. De app is een heel eenvoudige manier voor mensen om elke dag het verschil te maken. Too Good To Go is ook betrokken bij het onderwijs en bedrijven om voedselverspilling op grotere schaal aan te pakken. Too Good To Go is actief in tien landen en heeft wereldwijd al meer dan 11 miljoen maaltijden gered.

Contacteer ons
Harry Porter EMEA Communications, Bird
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Harry Porter EMEA Communications, Bird
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over Bird

Voor alle gebruikersrelateerde vragen en/of opmerkingen kan u terecht bij hello@bird.co.